Polski
English
Українська
Český
Български
Slovenský
Srbija
Русский
Latvija
Lietuva
Slovenija
Bosna i Hercegovina
Hrvatska
Ελληνικά
Española
Italiano
Eestlane

Upravljanje prostorom – snažno obećanje, ali šta to znači?

POVRATAK

Iz donjeg teksta ćete saznati:

  • Šta predstavlja Smart Home
  • Zašto je pouzdan partner u automatizaciji objekata.

Za (dobar) početak upravljanja prostorom, definicija

Smart Home (inteligentna automatizacija objekata), gde su umreženi, komunikacioni uređaji koji upravljaju funkcijama modenog doma – uključujući grejanje.

Šta to znači? Jednostavne promene u Vašem sistemu – omogućuju Vam upravljanje uređajima preko interneta – i mogućnost praćenja šta se dešava u Vašem domu. I u pogledu bezbednosti i u pogledu potrošnje energije.

Onda…

SALUS Smart Home predstavlja paket elektronskih uređaja: termostati za kontrolu temperature (npr. Quantum SQ610RF) utikači i senzori, čijim radom upravlja univerzalni gateway ZigBee mreže (UGE600). U tehnologiji Smart Home-a, online kontrola uređaja obezbeđuje intuitivni alat za navigaciju – mobilna aplikacija.

Iako zvuči komplikovano, olakšava upravljanje prostorom. Ova tehnologija omogućava da mudro i fleksibilno kontrolišete funkcionisanje takvih elemenata doma kao što su:

  • grejanje (podno, radijatorsko, plafonsko, električno, kombionovano)
  • Roletne, rolo vrata, kapije
  • Navodnjavanje bašte
  • kućni aparati ( npr. osvetljenje)

Smart Home app

Kako podići temperaturu svog komfora?

Pristup internetu otvara virtuelni prozor u svet – istina koja do nas stiže skoro svakog trenutka. Profesionalne obaveze, društveni život, zabava – danas se sve dešava online. Radimo, tražimo informacije, koristimo online kurseve, komuniciramo sa ljudima, gledamo omiljene filmove i TV serije. Multimedija organizuje naše živote i pomaže nam da se razvijemo. Kakav zaključak dobijate iz ovoga? Ostani offline jednako je ostavljenom.

Zašto je upravljanje prostorom važno za industriju pamenih domova?

U automatizovanoj zgradi pravljajte instalacijama sa uređaja bez kojeg je već teško zamisliti život – Vašeg PAMETNOG telefona.

Međutim, automatizovanu kontroli kućnog prostora ne treba mešati sa modom za luksuzne naprave. Osnovna funkcija SMART proizvoda je upotrebljivost prenosivost tokom svakodnevne upotrebe.

Da li Vam je potrebna automatska kontrola da zagrejete Vaš dom, zatvorite roletne i posebno da upalite lampu u hodniku?

Rad uređaja po definiciji ne zahteva naprednu kontrolu, Iako je ručno uključivanje/isključivanje daleko od efikasnog. Zašto? Jer bez pomoći ugrađenih algoritama za kontrolu temperature, teško je postići i održavati ugodnu temperaturu u prostoriji.

quantum thermostat

Štaviše:

  • Niste uvek kod kuće i Vaši planovi se često menjaju. Možda nećete moći ručno da kontrolišete termostat.
  • Godišnja doba mogu biti promenljiva i vreme može da Vas iznenadi. Niste meteorolog, ne možete da predvidite promene vremena kada niste kod kuće.
  • Ako upravljate  zgradom sa različitim funkcijama prostorija, posebno postavljanje parametara je dosadno i dugotrajno.
  • Daljinska promena podešavanja u mobilnoj aplikaciji je stvar u nekoliko klikova.

Da sumoramo… Svet ide napred. Kako se razvija, Vaše potrebe se menjaju. Oko Vas se pojavljuje sve više uređaja koji povećavaju udobnost i udobnost svakodnevnog života. Na primer, zahvaljujući senzoru za otvaranje prozora, ako želite da provetrite spavaću sobu noću, više ne morate ručno da podižete roletne ( što obično traje dvadesetak sekundi i podrazumeva čekanje). Otvarite prozor i pređitena na važnije stvari. Tada će relej unapred preko senzora automatski otvoriti roletne. Slično tome, u suprotnom slučaju, odgovarajući scenario će dovesti do toga da se roletne zatvore kada se prozor zatvori.

Rezultat? Ove jednostavne pogodnosti smanjuju broj koraka koje morate preduzeti da bi Vaš dom dobro funkcionisao.

Nije li prijatnije vratiti se na mesto koje Vas dočeka posle mraka sa osvetljenom kapijom?

Inteligentna kontrola je više od automatizacije – to je ulaganje u Vaše blagostanje. Ako ne iskoristite priliku, gubite. Pa zašto ne date šansu inteligentnom upravljanju prostorom? Poverenje će doći s vremenom.

space management sensors

GAS LIDER


Beogradska 132b
11224 Vrčin
Tel.: +381 11 8053-370
mail: office@gaslider.rs
web: www.gaslider.rs


DOMING


Golubinačka bb
Šimanovci
Tel.: (011) 2589 518
mail: info@doming.rs
web: www.doming.rs
Salus

Distributer za SALUS Controls brend:
QL CONTROLS Sp. z o.o., Sp. k.

4 Rolna, 43-262 Kobielice
Poljska

image/svg+xml

© QL CONTROLS 2020 / All Rights Reserved

Design & Code by Foxstudio