Polski
English
Українська
Český
Български
Slovenský
Srbija
Русский
Latvija
Lietuva
Slovenija
Bosna i Hercegovina
Hrvatska
Ελληνικά
Española
Italiano
Eestlane

Sigurnosni senzori u Vašem domu

povratak

Kako senzori sistema SALUS Smart Home utiču na bezbednost Vašeg doma i članove domaćinstva.

Zašto su sigurnosni senzori toliko važni? Smart Home ili inteligentna mreža sa automatizaciju zgrada, daje korisnicima mogućnost da prilagode kućne funkcije svojim potrebama. Pošto se komunikacija uzmeđu uređaja može odvijati uz malo ljudske intervencije ( npr. programiranje OneTouch scenarija), njihova kontola postaje sve praktičnija i korisnija. Razvoj civilizacije je toliko brz da je teško predvideti koji će nas napredni sistemi pratiri u budućnosti. Međutim, znamo da udobnost života, ekologija i ekonomično korišćenje energije nisu kraj teme. Smart Home, zahvaljujući savremenim sigurnosnim senzorima, takođe štiti kuću od neželjenih događaja.

Tekst ispod predstavlja odgovore na pitanja:

  • Zašto je pametna kuća više od pogodnosti
  • Kako SALUS Smart Home sistem povećava Vašu bezbednost
  • Na šta će Vas upozoriti sigurnosni senzor SALUS Controls-a

Pametna kuća, pametna zaštita

Iako upravljanje kućnim funkcijama pomoću dugmadi, pametnih telefona, računara ili glasovnih poruka pomaže da se živi lakse ili projatnije, ljudi nisu uvek zabrinuti samo za udobnost. Upotreba automatizacije zgrada na dnevnom  nivou je šira od toga. Pametne tehnologije Vas upozoravaju na hitne slučajeve i olakšavaju život starijim osobama, invalidima ( i njihovim negovateljima).

Ulaskom u sektor pametnih domova i SALUS Controls se pobrinuo za ovaj aspekt. Iako je glavna ideja kompanije fokusirana na inteligentnu kontrolu grejanja, velika prednost SALUS Smart Home  sistema je briga o bezbednosti korisnka.

Instaliranjem sigurnosnih senzora Smart serije dobijate priliku, na primer , da odete na posao ili u kupovinu ili ostavite osobu o kojoj brinete kod kuće. OneTouch scenarija su ovde od pomoći. Ako se neko kod kuće oseća loše i pritisne dugme za alarm, dobićete automatski poruku unapred određenog sadržaja i na vreme ćete priskočiti u pomoć. Ideja je brilantna. I zaista efikasna.

Kvarovi i hitni slučajevi – od čega će Vas zaštiti sigurnosni senzori?

Vredi znati da su – pored poboljšanja svakodnevnih aktivnosti, optimizacija troškova, zabave – pamena rešenja odlična zaštita od neprijatnih slučajnih događaja. Naravno, nijedna tehnologija ne može zaštiti čoveka od svih pretnji, ali u mnogim situacijama vredi se osloniti na nju. Zapamtite da nadgledanje neće rešiti svaki problem. Ovde sigurnosni senzori dobro dolaze.

Na koje element zaštite kuće vredi obratiti pažnju? Na signalizaciju:

  • požara
  • poplave
  • provale

Požarna signalizacija nike samo lokalna detekcija dima i aktiviranje alarmne sirene. U sistemu SALUS Smart Home-a detekcija dima se automatski prati slanjem upozorenja korisniku ( SMS, e-mail). Slično je i u slučaju detekcije curenja vode ( zbog poplave kupatila, kuhinje, kvara akvarijuma) ili otvaranja vrata ili prozora. Štaviše, alp lreiramo takvo OneTouch pravilo, sistem ne samo da će poslati obaveštenje o poplavi, već će – korisniku SPE600 utičnice ili SR600 releja – zatvoriti dovod vode, sprečavajući dalja oštećenja.

Dakle, ako ste odsutni i kod kuće se dogodi nešto alarmantno, dobićete poruku i vreme da reagujete. Čak i ako nadgledate svoju imovinu, kamere neće uvek snimiti ono što snimaju senzori namenjeni za otkrivanje kvarova. Rad nekih uređaja – kao što su frižider ili mašina za pranje veša – treba direktno pratiti. A ako nakon izlaska iz kuće niste sigurni da li ste zatvorili prozor? Možete ga proveriti daljinskim putem preko aplikacije SALUS Smart Home ( senzor otvaranja). Takođe možete dobiti obaveštenje kada je neovlašćena osoba u Vašoj garaži ( senzor pokreta).

Još jedna korisna bezbedonosna karakteristika SALUS Smart Home sistema je simulacija pristustva stanara. Zahvaljujući inteligentnom osvetljenju i roletnama, prazni enterijeri se “pretvaraju”da su puni ljudi. Zašto? Odavanjem utiska aktivnosti članova domaćinstva, sistem će prevariti potencijalnog lopova i zaštititi Vaš dom od provale. Kako? Kreiranjem i aktiviranjem rasporeda simulacije, svetla u prostorijama će se uključiti u unapred određeno vreme i zatim – npr. nakon nekoliko minuta – isključiti. Slično tome, roletne će se zatvoriti pri zalasku sunca i otvoriti ujutru.

Koji će sigurnosni senzori poboljšati funkcionalnost Vašeg doma?

Šta Vam je potrebno da programirate gore navedene scenarije da biste ojačali sigurnost Vašeg doma? Pre svega, stubovi sistema SALUS Smart Home, predstavljaju UGE600 internet gateway i mobilna aplikacija.

Dodatno:

  • Kontroler roletni (SR600)
  • Pokretač roletni (RS600)

Detaljnije ćemo proći pomenute uređaje

SALUS Smart Home sistem SB600, CSB600 bežični tasteri: bežični aktivatori događaja.

Oni aktiviraju jeda (CSB600) ili dva (SB600) događaja ( npr. gašenje svetla, grejanja) CSB600 ( panik taster – model sa poklopcem) može da funkcioniše kao alarmno dugme slanjem unapred podešenog obaveštenja.

Detektor dima SD600

Uređaj detektuje prisustvo dima. Može se koristiti samostalno – bez internet gateway-a UGE600 i mobilne aplikacije – međutim, samo kao deo SALUS Smart Home sistema ima funkcije hitnog obaveštenja.

Senzor curenja vode WLS600

Voodootporni senzor koji detektuje vodu na površinama ispod sebe ili na kontaktnim senzorima povezanim sa njim. Zahvaljujući saradnji sa SALUS Smart Home sistemom, moguće je zatvoriti ventil kada se otkrije curenje i poslati korisniku besplatno obaveštenje o kvaru.

OS600/SB600 senzori prozora/vrata

Bežični uređaji koji rade u saradnji sa aplikacijom Smart Home. Omogućavaju Vam unos rasporeda isključivanja grejanja u prostorijama za vreme ventilacije / otvaranja prozora ili vrata. Kao deo sistema takođe Vam omogućava da primate obaveštenja o događajima otvaranja / zatvaranja ( prozora/vrata itd).

MS600 senzor pokreta

U saradnji sa pametnom utičnicom (SPE600) ili relejem (SP600) senzor omogućava da uključite ili isključite osvetljenje kao rezultat detekcije pokreta.

Pamena utičnica (SPE600)

Utićnica za proširenje sa zaštitom od preopterećenja. Omogućava Vam da kontrolišete uređaje koji su priključeni preko utičnice. Šta još može da uradi? Ukazuje na istoriju potrošnje energije ( preko aplikacije), povećava domet ZigBee mreže i radi sa Amazon ALEKSA ( glasovnom kontrolom).

SR600 (Pametan rejel)

Inteligentni relej za naponske uređaje ( npr. kotlove, pumpe, osveljenje) i uređaje bez napona ( npr. kontrolne table, kontrolere kapija, senzore otvaranja), dizajniran za rad u razvodnoj kutiji, zidnoj utičnici ili gde god postoji potreba za kontrolom prijemnika ( maksimalna snaga opterećenja – 16A) Povećava domet ZigBee mreže. Može se upariti direktno sa termostatom – kao jedina komponenta pametnog sistema, pošto drugi rade preko OneTouch pravila. Isključuje napajanje – isto kao Pametna utičnica.

Sigurnost sa SALUS Smart Home sistemom – zapamtite:

GAS LIDER


Beogradska 132b
11224 Vrčin
Tel.: +381 11 8053-370
mail: office@gaslider.rs
web: www.gaslider.rs


DOMING


Golubinačka bb
Šimanovci
Tel.: (011) 2589 518
mail: info@doming.rs
web: www.doming.rs
Salus

Distributer za SALUS Controls brend:
QL CONTROLS Sp. z o.o., Sp. k.

4 Rolna, 43-262 Kobielice
Poljska

image/svg+xml

© QL CONTROLS 2020 / All Rights Reserved

Design & Code by Foxstudio