Polski
English
Українська
Český
Български
Slovenský
Srbija
Русский
Latvija
Lietuva
Slovenija
Bosna i Hercegovina
Hrvatska
Ελληνικά
Española
Italiano
Eestlane

SALUS Smart Home podržava Vašu uštedu u domaćinstvu

POVRATAK

Što duže ne preduzmete akciju, više novca gubite /Keri Vilkerson/

Dom je mesto gde se najbolje osećamo. Uživamo u dekoru po meri našeg ukusa, udobnom nameštaju, prelepim ukrasima i suvenirima prikupljenim godinama. Međutim, prozaična priroda života dopire do svakoga. Nema veće radosti za domaćina od niskih računa za struju. Pre ili kasnije, svi postavljamo pitanje: kako smanjiti operativne troškove tzv-nih Medija?

Iz ovog teksta saznaćete:

– Kako smanjiti dnevnu potrošnju energije u svom domu i ostvariti uštedu.

– Zašto je pametna kuća pogodna za Vaš kućni budžet

Smanjite Vašu ušedu energije

Svakodnevno trošenje energije – a samim tim i novca  – predstavlja kugu. Retko razmišljamo o tome da nemar košta. Ne gasimo svetla i ne isključujemo punjače. Ako saberemo ova i mnoga druga zanemarljiva ponašanja, nenamerno uzrokujemo rast operativnih troškova naših domova.

Šta možemo da uradimo da ovo promenimo?

Trebalo bi da počnemo sa zamenom uređaja koji troše energiju onima sa energetskom klasom A, A+, A++, a po mogućnosti A+++. Ali šta je sa lošim navikama? Sastavili smo nekoliko saveta za Vas, koje bi već trebalo da primenite u praksi:

Pametno koristite uređaje koji troše najviše energije:

 • Ne perite male količine veša.
 • Nemojte prati nekoliko šoljica i tanjira u mašini za pranje sudova. Uređaji će potrošiti onoliko energije koliko bi i sa punim opterećenjem.
 • Ne postavljajte frižider blizu radijatora
 • Ne pokrivajte ventilacione rešetke i ne stavljajte vruće posuđe u frižider. Troši više struje.
 • U čajniku prokuvajte samo onoliko vode koliko Vam je potrebno. Ako želite da skuvate jednu šoljicu čaja, nemojte sipati litar vode. Gubite consume less energy but will shine brightly for longer, pleasing to the eye.
 • Isključite stanje pripravnosti za TV, radio i računare. Iako svaki od ovih uređaja koristi samo nekoliko vati u stanju pripravnosti, ovih nekoliko vati će se pretvoriti u stvarnu uštedu tokom godine.
 • U prostorijama koje se često koriste, zamenite tradicionalne sijelice energetski efikasnim LED sijalicama. One ne samo da troše manje energije, već će i duže sijati, prijatnije su za oči.
 • Uključite elektroniku u utičnice pomoću prekidača. Zahvaljujući tome možemo isključiti prijemnike koji se dugo koriste.turning on the kettle, creating the savings

Uvedite SALUS Smart Home rešenja u svoj dom. Ako se posle večere ne setite da ugasite svetlo u kuhinji. Svake noći zaspite ispred televizora. Naši pametni utikači su onda savršeno rešenje. Radeći prema rasporedu, Pametne Utičnice isključiti napajanje uređaja u unapred oređeno vreme. Jednostavno napravite pravilo da sve isključite u ponoć.

Zapamtite: Svaki optimizovani uređaj će povećati iznos uštede!

Naše zlatno pravilo: uštedite novac bez žrtvovanja udobnosti. Ne radi se o uštedi na račun Vaše udobnosti. Niski računi Vas čine srećnim ako se smrzavate u mračnoj sobi? Odsečeni od informacija, prijatelji rašireni širom sveta i Vaša omiljena virtuelna zabava? Malo verovatno.

Pametna štednja nije u tome. Tajna leži u efikasnosti uređaja i svesnoj upotrebi istih. Industrija pametnih domova stvorena je da dokaže da ekonomskim životom ne samo da ne gubite udobnost. Dobijate ga.

Uštede na grejanju

Govoreći o opterećenju kućnog budžeta, treba podsetiti da najveći deo energije koja se troši tokom rada kuće čini grejanje. Da li želite da uštedite mnogo energije i štedite svaki dan? Ne možemo preskočiti SALUS Controls predloge za sisteme grejanja. Zašto? Segment zadužen za kontrolu temperature je najvažniji za našu kompaniju. U ovoj oblasti imamo znanje i dugogodišnje iskustvo. Ono što sledi – na tržištu smo predstavili mnoge visokokvalitetne proizvode i proverena tehnološka rešenja.

Zašto je korisno koristiti inteligentnu kontrolu grejanja?

Prvo, prilagodjavanjem temperature prostorija Vašim trenutnim potrebama izbegavate pregrevanje manje korišćenih prostorija. Takođe. Izbegavate nepotrebne troškove za toplotu koja Vam nije potrebna. SALUS Controls sobni termosti rade fleksibilno. Njihov zadatak je da održavaju temperaturu u prostorijama koje ste odredili. Međutim, to ne znači da kada ste Vam kuće, nemate uticaja na rad Vaših grejnih uređaja. Iz kancelarije, iz restorana, iz hotela u Las Palmasu – možete reagovati. Naši termosti rade prema postavljenim rasporedima, ali takođe uzimaju u obzir Vaše ad hok odluke.

Rezultat? Kontrolisanje temperature = kontrola plaćanja.

284 milions is how much in 2023 we will spend on controlling via smart home

Drugo, besplatna aplikacija SALUS Smart Home registruje i prikazuje potrošnju energije uređaja koji rade kod kuće, dajući Vam pogled ( i pregled!) o izvorima potrošnje Vašeg novca. Istorija potrošnje ENERGIJE će Vam omogućiti da napravite kalkulaciju troškova. Više ne snimate u mraku – grejalica u hodniku, lampa u spavaćoj sobu, kompijuter? Zašto su računi veći nego što ste očekivali? Sa specifičnim podacima,, znate šta da gledate i koji temperaturni raspored da napravite za svaku prostoriju. Istraživanja pokazuju da smo – svesni da pametna kuća zaista rasterećuje kućni budžet – spremni da uložimo u nju.

Konačni zaključci

Savremena tehnologija je prestala da bude splet tehnoloških parametara. Postao je oslonac, odrednica udobnosti i sigurnosti. Inteligentan dom nije samo kombinacija komandi. U praksi je to mesto programirano prema Vašim potrebama:

 • održiva individualna temperatura u prostorijama koju određuju ukućani.
 • zatvara roletne kada je sunce visoko.
 • omogućava daljinsko upravljanje električnim uređajima (npr. Osvetljenjem)
 • registruje potrošnju energije
 • oktriva i obaveštava o neovlašćenim događajima ( senzori: dima, poplava, otvaranja)

SALUS Smart Home tako ispunjava funkciju ličnog SEKRETARA, RAČUNOVOĐE I ISPEKTORA BEZBEDNOSTI: brine o dobrobiti Vaše porodice, pazi na dnevni raspored, broji troškove. Ako već niste, preuzmite kormilo svoje „palube”. SALUS Controls će Vam pružiti savršenu kontrolu.

GAS LIDER


Beogradska 132b
11224 Vrčin
Tel.: +381 11 8053-370
mail: office@gaslider.rs
web: www.gaslider.rs


DOMING


Golubinačka bb
Šimanovci
Tel.: (011) 2589 518
mail: info@doming.rs
web: www.doming.rs
Salus

Distributer za SALUS Controls brend:
QL CONTROLS Sp. z o.o., Sp. k.

4 Rolna, 43-262 Kobielice
Poljska

image/svg+xml

© QL CONTROLS 2020 / All Rights Reserved

Design & Code by Foxstudio