Polski
English
Українська
Český
Български
Slovenský
Srbija
Русский
Latvija
Lietuva
Slovenija
Bosna i Hercegovina
Hrvatska
Ελληνικά
Española
Italiano
Eestlane

SALUS Smart Home Aplikacija & Internet Gateway

POVRATAK

Univerzalni UGE600 Gateway predstavlja moderan ZigBee mrežni koordinator. Zbog toga predstavlja ključni element SALUS Smart Home sistema, metaforički rečeno predstavlja srce sistema. Ovaj termin je potpuno opravdan. Internet Gateway Vam omogućava da bežično kontrolišete sve uređaje koji su na njega povezani. Upravlja se preko telefona ili računara koji radi preko Androida ili IOS-a. Bez svog srca SALUS Smart Home ne postoji.

Iz daljeg teksta ćete saznati koje mogućnosti poseduje:

 • UGE600 Internet Gateway
 • SALUS Smart Home Aplikacija
Salus internet gateway i smart home aplikacije su dostupni na Google Play i App prodavnici.

Malo teorije – vidite o čemu se radi

Prednost inovativnog uređaja su brza montaža i niska potrošnja energije. Takođe, poseduje mogućnost uparivanja do 100 komponenti kućne automatizacije. Koji elementi? Sve zavisi od Vašeg izbora.

U ponudi SALUS Controls možete naći: termostate, releje, centrale, termo glave, pametne utičnice, senzore za prozore/vrata, senzore curenja. Ovi proizvodi – upareni sa srcem sistema – rade zajedno jedan sa drugim i u skladu sa Vašim podešavanjima. Sami odlučujete koji od njih Vam je potreban i kako želite da povežete jedan uređaj sa drugim.

Internet Gateway radi preko besplatne SALUS Smart Home aplikacije (koja se može preuzeti u Google Play ili App prodavnici). Softver Vam omogućuje da upravljate svojim kućnim ili kancelarijskim uređajima sa bilo kog mesta na svetu. Potrebno je samo registrovati nalog i da posedujete internet vezu.

Vredi zapamtiti da je pristup SALUS Smart Home aplikaciji takođe omogućuje veb pretraživač (eu.salusconnect.io). Ovo je važno jer ako Vam se telefon ugasi ili zaboravite da ga izvadite iz automobila, nećete izgubiti mogućnost da pratiteobjekat koji kontrolišete. Osim toga – u zavisnosti od individualnih potreba – za mnoge ljude, to je jednostavno pogodnija opcija.

Nekoliko saveta – pogledajte kako to funkcioniše.

Da li razmišljate o kupovini našeg sistema?

Ili ste ga možda već kupili i želite da u potpunosti iskoristite mogućnosti koje nudi SALUS Smart Home? Savetujemo Vas kako da započnete svoju avanturu sa inteligentnom kontrolom.

Korak po korak – šta treba da uradite da biste videli svoj dom u aplikaciji?

 • Preuzmite besplatnu mobilnu aplikaciju ili napravite korisnički nalog na eu.salusconnect.io i od tada se možete prijavljivati.
 • Počnite da dodajete opremu u svoju ZigBee mrežu tako što ćete aktivirati koordinator – UGE600 Internet Gateway. Tokom prve aktivacije, povežite ga sa ruterom/modemom pomoću Lan kabla. Kada prvi put dodate uređaj, pritisnite dugme na Gateway-u – LED svetlo će trepereti zeleno. Zatim potražite Gateway u aplikaciji SALUS Smart Home i dodajte ga. Ako je mrežni Gateway uspešno dodat, isto LED svetlo će trepereti plavo. Uspešan proces uparivanja uređaja uvek će biti  signaliziran plavim svetlom. Ovo je takođe i informacija da mrežni gateway ima pristup internetu. Ako želite da dodate još uređaja, ponovo pritisnite PRETRAGA UREĐAJA. Tada će LED svetlo trepereti crveno, signalizirajući da je spreman za uparivanje.
 • Povežite odabrane uređaje iz serije SALUS Smart Home na Gateway. Na primer – centralu, termostate, termo glave, pametne utičnice, senzore. Napravite bilo koji scenario između izabranih uređaja ( OneTouch pravila).
 • Sada preuzmite kontrolu na svojim domom!
 • SALUS Smart Home Aplikacija na ekranu
SALUS Smart Home App on a desktop

Početni prikaz aplikacije

Odatle možete upravljati svim instaliranim uređajima. Kontrolna tabla SALUS Smart Home ( koju možete ukrasiti fotografijom po Vašem izbou)  ima moderan,  jednostavan dizajn.

Održava se u kontrastnim bojama – narandžastoj, zelenoj, tamnoplavoj – što odlično utiče na njegovu jasnoću. Prozori – „pločice” – označavaju rad datog uređaja u datoj prostoriji. Narandžasta boja znači da uređaj radi. Zelena boja znači da ne radi, siva da postoji problem sa vezom.

Prozori se mogu postaviti po vašem izboru.

Ako ste instalirali više od jednog Gateway-a na jednom nalogu, pomeranjem pozadine će Vam omogućiti da ih vidite zajedno sa hardverom koji je povezan sa njima. Sa glavnog ekrana ćete takođe izvršiti trenutni regled uređaja i objektu. Jednostavno pokrenite opciju SKENIRAJTE MOJ DOM.

Meni

Zahvaljujući dobro osmišljenom meniju aplikacije SALUS Smart Home, rad na njoj je veoma lagan. Šta čini dobro osmišljen meni?

Njegova jednostavnbost – samo najvažnije kategorije za korisnika i specifična nomenklatura. Napravili smo meni naše aplikacije tačno u skladu sa ovim smernicama.

Tako ćete naći kartice:

 • OPREMA
 • PODEŠAVANJA
 • POMOĆ
 • STATUS
 • POLITIKA PRIVATNOSTI (PRAVA)
 • ODJAVITE SE

U OPREMI dobijate pristup svim elementima instaliranim u programu. Ovde ih možete grupisati ( neki postavljaju uobičajne radne parametre) i kreirati OneTouch pravila. PODEŠAVANJA će Vam omogućiti da izmenite profil i onemogućite aplikaciju i kontrolišete uređaje lokalno ( van mreže) koje kreirate za datu situaciju kod kuće.

Poslednja kartica cu pravna pitanja i ODJAVA, tj izlaz iz aplikacije.

Ako se i dalje plašite poteškoća u korišćenju, pogledajte DEVO VERZIJU našeg interfejsa.

Podrazumevano radina engleskom jeziku, ali u kartici podešavanja ( PROFIL) možete promeniti jezik. Sada možete i sami da vidite da je navigacija po aplikaciji takođe jednostavna.

Aplikacija Smart Home na radnoij površini

Gde god da se nalazite…

Inovativne tehnologije postavile su nove standarde. Daljinski upravljač više ne znači pokretanje televizora sa udaljenosti od 4 metra od njega. Sada to znači rukovanje kućnim ili kancelarijskom elektronikom sa najudaljenije tačke na svetu. Razmišljajući o daljinskoj kontroli, želite da sa lakoćom kontrolišete svoj dom sa bilo kog mesta , u bilo koje vreme. Dakle, tražite najbolje ponude na tržištu. SALUS Smart Home će Vam pružiti savršenu kontrolu.

GAS LIDER


Beogradska 132b
11224 Vrčin
Tel.: +381 11 8053-370
mail: office@gaslider.rs
web: www.gaslider.rs


DOMING


Golubinačka bb
Šimanovci
Tel.: (011) 2589 518
mail: info@doming.rs
web: www.doming.rs
Salus

Distributer za SALUS Controls brend:
QL CONTROLS Sp. z o.o., Sp. k.

4 Rolna, 43-262 Kobielice
Poljska

image/svg+xml

© QL CONTROLS 2020 / All Rights Reserved

Design & Code by Foxstudio