Polski
English
Українська
Český
Български
Slovenský
Srbija
Русский
Latvija
Lietuva
Slovenija
Bosna i Hercegovina
Hrvatska
Ελληνικά
Española
Italiano
Eestlane
Kontrola podnog grejanja: gde najbolje funkcioniše?


Podno grejanje pruža taj luksiz da se toplota ravnomerno raspoređuje po kući, eliminišući pregrevanje i podgrevanja koja su česta kod radijatorskog grejanja. U podnom grejanju se za razliku od konvencionalnog grejanja toplota raspoređuje po principu zračenja.


Konstrukcija sistema ga čini nevidljivim, jer je konstrukcija podnog gejanja potpuno skrivena u pod. Međutim, ova vrsta grejanja zahteva odgovarajuću kontrolu pomoću sobnih termostata, što povećava njenu efikasnost i uštedu energije. Ispravno podešavanje temperature poda je važno za životnu sredinu, kao i za budžet i dobrobit korisnika.


Kontrola podnog grejanja


Pravilo funkcionisanje podnog grejanja nadgleda npr. Automatika kotla ili nezavisni sistem upravljanja, proširen od strane sobnih regulatora, koji su odgovorni za pojedinačnu regulaciju zona grejanja ( prostorija). Podna temperatura u rubnim zonama ne bi trebala da prelazi 35°C, a 29°C u centralnom delu – u delu gde korisnici borave.

Koristeći automatizaciju objekata, takođe se povećava udobnost podnog grejanja, Ako imamo mešovito grejanje; podno grejanje u kombinaciji sa radijatorima, precizna kontrola je još važnija. Kontrola koju nudi regulator temperature koja kontroliše podno grejanje još je važnija jer Vam omogućava da optimizujete funkcionisanje sistema grejanja, tako da je potrošnja energije svedena samo na stvarno neophodnu za funcionisanje sistema, bez skupih gubitaka energije.


Podno grejanje – rezime prednosti:


• komforni ili topli pod – Quantum termostat od SALUS Controls koristi se za podno grejanje sa dodatnom funkcijom komfornog poda (topli pod)
• ravnomerna raspodela temperature i jednostavna kontrola
• dugo oslobađanje toplote
• estetski izgled – nevidljiva ugradnja
• manje prašine u vazduhu (zračenje, a ne konvekcija)
• veća vlažnost vazduha nego u slučaju radijatorskog grejanja
• Idealno za raspodelu telesne temperature (toplije u stopalima)

GAS LIDER


Beogradska 132b
11224 Vrčin
Tel.: +381 11 8053-370
mail: office@gaslider.rs
web: www.gaslider.rs


DOMING


Golubinačka bb
Šimanovci
Tel.: (011) 2589 518
mail: info@doming.rs
web: www.doming.rs
Salus

Distributer za SALUS Controls brend:
QL CONTROLS Sp. z o.o., Sp. k.

4 Rolna, 43-262 Kobielice
Poljska

image/svg+xml

© QL CONTROLS 2020 / All Rights Reserved

Design & Code by Foxstudio