Polski
English
Українська
Český
Български
Slovenský
Srbija
Русский
Latvija
Lietuva
Slovenija
Bosna i Hercegovina
Hrvatska
Ελληνικά
Española
Italiano
Eestlane
Tajmer


Da bi smo uštedeli energiju, odlučujemo se za vremensko programiranje: Samo podesite vreme kada uređaj treba upaliti ili ugasiti grejanje.


Kako tajmer funkcioniše?


Funkcija vremenskog programiranja je izuzetno jednostavna. Nakon vremenskog programiranja, tajmer uključuje povezani sistem grejanja u definisano vreme. Konfiguracija i povezivanje sa sistemom grejanja je veoma slična. Bez obzira na model termostata, šema ostaje ista, odnosno dovoljno je postaviti željeno vreme paljenja kotla i termosta će uključiti kotao u zadato vreme. Zavisno od tipa modela, termostatom se može upravljati elektronski pomoću LCD ekrana, tastera ili ručno pomoću dugmeta.


Tajmer se može programirati u dva režima:


• Nedeljni (5+2) – rad je uslovljen radnim danima. Njegova najbolja upotreba je kada su članovi domaćinstva na radnim mestima, u školi tokom nedelje ( ponedeljak-petak) , a vikendom ostaju kući.
• Dnevni – u ovom režimu rada, tajmer je podešen na 24-časovni ciklus. Tokom dana grejanje započinje sa radom tri puta npr. u trajanju od 2 h u 6, 16, 20 časova.


Neki modeli regulatora imaju funkciju programiranja na oba gore spomenuta načina.


Funkcije SALUS Controls tajmera


Vremenski programi se koriste za podešavanje vremena i kontrolu električnih uređaja u kućama ili industrijskim sistemima automatizacije ( pumpe, osvetljena itd.) prema individualnom vremenskom programu koji je postavio korisnik.


Tajmer uključuje ili isključuje izabrani uređaj ili električni krug sa kodiranim satima u dostupnim ciklusima (dnevni, nedeljni sa 5-2 funkcijom, npr 5 radna dana + 2 vikend), gde sa tačnošću možemo da definišemo tri vremenska programa.


U ovoj vrsti opreme postoji i promena sa letnjeg na zimsko računanje vremena, u ručnom ili automatskom obliku. Regulator je opremljen funkcijom izbora vremenske zone. Zahvaljujući tome, promena vremena je u potpunosti kompatibilna sa lokalnim vremenom.

GAS LIDER


Beogradska 132b
11224 Vrčin
Tel.: +381 11 8053-370
mail: office@gaslider.rs
web: www.gaslider.rs


DOMING


Golubinačka bb
Šimanovci
Tel.: (011) 2589 518
mail: info@doming.rs
web: www.doming.rs
Salus

Distributer za SALUS Controls brend:
QL CONTROLS Sp. z o.o., Sp. k.

4 Rolna, 43-262 Kobielice
Poljska

image/svg+xml

© QL CONTROLS 2020 / All Rights Reserved

Design & Code by Foxstudio